De fijnste deeltjes zijn moeilijk weg te filteren, daarom kan het water na verloop van tijd (ondanks het gebruik van Cristal Clear en Chloor) toch troebel worden. Dat kan je perfect oplossen door de vervuiling te laten uitvlokken met Micro Floc of Floc Socks. Deze producten doen de hele kleine deeltjes vuil aan elkaar klitten  tot ze vlokken vormen. Deze vlokken worden wel door de filter tegen gehouden. 


- Werkwijze Micro Floc: 

 De vloeibare Micro Floc voeg je toe aan de ingang van de skimmer. Laat het water vervolgens circuleren. Nadien filter je de vlokken gedurende 6 à 8 uur weg. Leg dan de circulatiepomp stil. De fijnste vlokken zakken 's nachtys naar de bodem van het zwembad. Die kan je 's morgens opzuigen met een bodemstofzuiger, of weglaten langs de bodemopening, of via de functie ""drain"" of ""waste"" op de zandfilter.


- Werkwijze Floc Socks. Leg een floculatiekousje in de skimmer voor een continue floculatie. Vergeet niet om nadien de patroonfilter uit te spoelen. Bij een zandfilter met je de drukmeter in het oof houden. Te veel druk = vuile filter.